Verslag

Bryan Meulemeester traint de U8 van KVC Ichtegem

‘Je krijgt veel voldoening terug!’

ICHTEGEM. Emmers geduld heeft Bryan Meulemeester nodig om de kleine gasten van de U8 iets blijvend te kunnen bijbrengen. Maar hij doet het heel graag.
“Bryan (23) voetbalt zelf nog bij de beloften van KVC Ichtegem. “Ik heb mijn jeugdrangen volledig bij de jeugd van Ichtegem doorlopen,” zegt Bryan. “Ik ben heel tevreden over de club. Ik ben ondertussen zelf trainer, dit van de U8. Het leek me logisch om daar te starten, bij de jongsten. Helemaal onderaan de ladder om zo te zeggen. Maar dit gaat zeer goed, ik doe het in elk geval heel graag! Het is waar dat je er enorm veel geduld moet voor hebben, maar je krijgt er heel veel voor terug van die gastjes. Ik was vroeger leider van de KSA en daar heb ik leren met kinderen omgaan. Het is natuurlijk niet het simpelste, maar ik heb liever de kleintjes dan de grotere voetballers. Die leren het meest van je en daar krijg je enorm veel voldoening voor. Maar dat is voor ieder verschillend natuurlijk.”
‘Ik kom uit een voetbalnest!’
“Mijn pa geeft ook training en is hier ook jeugdvoorzitter. Ma en pa doen samen de kantine. Het leek me dus logisch dat ik ook de stap zette als trainer. Wat ik zoal leer aan die spelertjes? Veel hangt af van wat we de wedstrijd in de week voordien gedaan hebben. Dan worden de eventuele fouten besproken Maar het is vooral de basis die ik probeer bij te brengen en er het belang in de stampen van het passen naar elkaar. En de één snapt het al vlugger dan de ander. Maar ik zie al veel verschil, vooruitgang in vergelijking met vorig seizoen. Ik speel nu in de reeks niveau twee en daar is het onderlinge verschil heel groot. Ik heb bijvoorbeeld al met 32-0 gewonnen, maar er zitten ook betere ploegen in. Gelukkig want bij grote winst, leer je niet veel. Na Nieuwjaar zal ik proberen in een betere reeks te komen. Daar zouden we dan meer tegenstand moeten hebben. Want nu verloren we nog maar drie keer. En meer tegenstand is meer leren! Ik hoop om nog lang te kunnen trainen. Ik sluit niet uit dat ik later de oudere jeugd train. Maar het is vooral de bedoeling om de jeugd te blijven doen. Ik ga graag om met kinderen. Je krijgt er heel veel voor terug,” besluit Bryan die om den brode bij de Rijksdienst voor Pensioenen werkt.

U8 KVC Ichtegem:

U 8 A

Achteraan vlnr: afgevaardigde Kristof Ghewy, Wannes Decroix, Tibo Ghewy,
Ibe Velle en trainer Bryan Meulemeester.
Vooraan vlnr: Milan Lidou, Nathan Christiaens, Jasper Borra, Axel Simons en Thibo Demaeght
(foto Johan Vandaele)

—————————————————————————————————————————————
Christof Ghewy  (U8 – KVC Ichtegem)

‘Vader, afgevaardigde en sponsor’

ICHTEGEM. Hoewel vader Christof zelf aan volleybal gedaan heeft, ziet hij er geen graten in dat zoontje Tibo (7) voetbalt.

Christof (33) is gehuwd met Lore Ryckx en heeft één zoontje. “Het is het tweede seizoen dat Tibo voetbalt en hij doet het heel graag. Ik heb hem niet verplicht om te voetballen, maar hij moest wel aan sport doen. De keuze was aan hem. Stilzitten is niet goed voor de jeugd. Naast het voetballen, zwemt hij ook. Omdat ik er toch elke week bij ben, werd ik dan maar afgevaardigde. We hebben een goed ploegje, maar ze worden dan ook heel goed begeleid door trainer Brian Meulemeester. Ik help waar ik kan. Alles rond het voetbal is voor mij zodat de trainer zich op het sportieve kan concentreren. Maken dat de kleren er zijn, bonnetjes, het wedstrijdblad invullen, enz. Ik doe het graag want ik ben graag bezig. Anders verlies je toch maar je tijd (lacht). Ik ben ook nog truitjessponsor en heb de volledige Ichtegemse jeugd van sporttassen voorzien. Zo kan ik ook mijn steentje bijdragen aan de mensen die veel voor de kinderen doen. Ondertussen ben ik ook een harde supporter, maar wel altijd positief.”

Gouwy

(Johan Vandaele)

———————————————————————————————————————————–

10/10/2015

U 8  –  E. Hooglede   16 – 8

Spelers: Ibe, Thibo, Nathan, Martin, Wannes, Tibo en Milan. En natuurlijk vergeten we ook Jasper niet die aanwezig was om zijn team aan te moedigen
Onze jongens hadden er zin in en begonnen heel sterk aan de wedstrijd. Onder invloed van een sterk spelende Martin en met Tibo, Ibe en Wannes die goed druk zette, duurde het dan ook niet lang voor we na mooi samenspel het eerste doelpunt tegen de netten trapten. Daarbij bleef het echter niet. Met enkele mooie acties en vooral goede passes dikte we de score nog verder aan.
Het 2e kwartier kwamen Milan en Thibo erbij en ook zij toonde dat ze wakker waren. Milan voetbalde goed uit en Thibo had zoals altijd een onophoudelijke inzet.
Vanaf het 3e kwartier hadden we het wat moeilijker om elkaar te vinden en daardoor hadden we ook wat meer balverlies, net zoals het laatste kwartier. De passing kwam er iets minder uit. Ondanks de goeie pogingen van Tibo die voor de 1ste maal in doel stond kon en Thibo die zijn best deed om te verdedige kon Hooglede nog enkele malen scoren. Door inzet van Ibe, Nathan en Milan konden we echter toch ook zelf nog enkele malen scoren.
Het was een mooie wedstrijd. Proficiat jongens met de overwinning.

Werkpuntjes: Soms nog wat harder zijn in de duellen en durven het balletje achteruit spelen als we niet vooruit kunnen voetballen.

Scoorden: Wannes:5, Milan: 2, Tibo: 1, Martin 3 Thibo: 2, Nathan 2 en 1 owngoal