Verslag

Aber Vanhee (Gewestelijke reserven KVC Ichtegem + trainer U9)

‘Voetballen zo lang het gaat!’

Jeugdtrainer Aber Vanhee speelt louter voor zijn plezier bij de reserven van KVC Ichtegem.

Aber is negenentwintig en woont in de Bruggestraat te Staden. Hij werkt als internaatsopvoeder in Ter Groene Poorte in Brugge. “Ik voetbal al vanaf mijn vijf jaar, bijna van zodra ik kon lopen. Ik heb altijd in Ichtegem gevoetbald, het is hier zeker niet slecht. Och, het is overal iets zeker? Ik heb hier ook drie jaar de juniores getraind en dit jaar is het tweede jaar dat ik de U9 onder mijn hoede neem. Ik ben meegeschoven met de U8. Werken met die kleine gastjes, dat bevalt me wel. Ik geef al training van toen ik vijftien jaar was. Ik zal de microbe overgeërfd hebben van mijn vader, denk ik. Ik speel op het nummer tien bij de reserven, op het middenveld. Het is een spelbepalende positie. Het is lastig en door mijn werk, kom ik niet zoveel aan trainen toe. Voor een eerste elftal, heb ik zeker geen tijd genoeg. Ik moet toegeven, dat heeft me wel pijn gedaan. Maar als je niet voldoende kunt trainen, dan moet je je daar over zetten.”

‘Passioneel bezig!’

“Je moet natuurlijk emmers geduld hebben met die bengels,” gaat Aber verder. “Je moet die kinderen enorm veel bijsturen. En als ze willen luisteren, kunnen ze veel bijleren. Maar ze doen het goed. We zijn gestart met negen gastjes, nu zijn we al met 20. Het is teveel om nog alleen aan te kunnen. Mijn vader helpt me en neemt een tweede ploegje voor zijn rekening. We hebben de niveaus wat gescheiden om nog verder kwaliteit te kunnen bieden. We trainen vooral op balgevoel, techniek, samenspel. Ook hun positiespel binnen de ploeg is van belang! Er zijn ook meer ouders mee dan bij grotere spelers. Ik heb daar een heel goed contact mee en de samenwerking lukt zeer goed. Ik ben van plan om later nog door te groeien als trainer. Ik heb er ambitie voor. In de voorbereiding heb ik drie weken het eerste elftal getraind en dat viel enorm goed mee. Ik ben ook supporter van Liverpool. Het is de bedoeling dat ik dit jaar eens ga kijken, maar je geraakt daar zomaar niet binnen. Maar het zal wel lukken”, besluit Aber hoopvol.
(Johan Vandaele)

U 9

U9 (1) KVC Ichtegem:

Staande vlnr afgevaardigde Sabrina Germonprez, Berre Devriese, Wout Gevaert, Louic Vincke, Yentl Knockaert en trainer Aber Vanhee.
Zittend vlnr Tuur Vierstraete, Elise Verstraete, Soroh Sultani en Iben Hoti (foto Johan Vandaele)