Verslag


—————————————————————————————————————————————-

11 november 2017

U13  –  Nsvd Handzame :  3  –  1

Voetballend naar de overwinning

We zagen een goed voetballend Ichtegem dat mooie combinaties op de mat legde en veel kansen creëerde en toch … kwamen de bezoekers via een al of niet gewild afstandschot op voorsprong in het eerste kwartier. Pas in het derde kwartier konden onze jongens
na heel wat kansen het evenwicht herstellen. De rechterflank maakte vandaag het verschil. Een schitterende assist van Seppe werd door niemand minder dan Victor poeierhard binnengeknald. In het vierde kwartier namen onze gasten afstand via een prachtige individuele actie van Jelle en een owngoal door de opzittende Joris. Ondertussen kon Thomas een tegengoal op het nippertje vermijden. Ook de verdedigers: Yari, Alois, Florian en
natuurlijk “stofzuiger” Noah speelden heel secuur met een goed coachende
en voetballende keeper Fe in de rug.
Knappe match met heel veel inzet en voetbal zoals de trainer het wil zien. Proficiat jongens.

Henk

—————————————————————————————————————————————
4 november 2017
SK Torhout  –  U13 :  0 – 2

Hard bevochten overwinning. Niet echt uitnodigend voor goed voetbal: primitieve accommodatie, kapot gespeeld terrein en een onervaren scheids.
Het duurde tot in het tweede kwartier toen Joris een bal door kopte naar Tiemen,
toen er voor het eerst gescoord werd. Daarvoor bleef het bij viriel spel met veel
duels en hard wegtrappen van de bal door de thuisploeg.
Jammer genoeg escaleerde, mede door de reacties van het publiek, het gedrag van
de spelers tijdens de wedstrijd. De gelegenheidsscheids, die dit vrijwillig deed omdat
een speler van de eerste ploeg verstek gaf, had het niet makkelijk.
In het vierde kwartier werd Tiemen nog eens gelanceerd door Joris en hij prikte
mooi zijn tweede binnen. Opnieuw een cleansheet voor Fe en een verdiende overwinning.
Henk

PS: oproep naar het publiek toe, maak het de vrijwillige scheidsrechters niet extra moeilijk door iedere beslissing met luid geschreeuw te betwisten. Ook onze spelers verliezen zo hun focus.

—————————————————————————————————————————————-
21 oktober 2017

U13 –  SK Westrozebeke:     2  –  2

L’histoire se répète.
Net zoals in de heenmatch eindigde een spannende partij voetbal op 2-2.
Onze jongens hadden doorlopend veldoverwicht, gaven passes, deden loopacties,
knappe dribbels en controles en voetbalden kansen bij mekaar. Alles wat we
graag zien, alleen de efficiëntie voor doel ontbrak. Het was ook door onzorgvuldig
verdedigen dat de bezoekers, die wel efficiënt bleken, 0-2 voorkwamen. 
De bal wilde er voor ons maar niet in. Het was uiteindelijk wachten tot in het laatste kwartier voor we via 2 mooie doelpunten nog een verdiend gelijkspel uit de brand sleepten. Mike posteerde Mary centraal achterin, wat sommigen deed fronsen, en Joris links achteraan, maar hij had het gelijk aan zijn kant. Seppe gaf een gemeten hoekschop voor de 1-2. Dan zette Mike alles op alles en wisselde Seppe met Joris om nog meer snelheid voorin te hebben. Achteraan zat het snor met ook een secuur keepende Fe, die spectaculair op een hard schot savede en de tegenaanval lanceerde. Joris ging door en gaf een gemeten assist. Eindstand 2-2. Oververdiend gelijkspel na een goede tactische ingreep en een knappe goal.
Henk
PS Wie scoorde was deze keer niet van belang, maar natuurlijk wel heel knap gedaan van C.

—————————————————————————————————————————————-

14 Oktober 2017
U 13   –   VV Aartrijke:    7-4

Tactische ingreep trainer maakt het verschil.
Wat een desastreus eerste kwartier. Alles wat mis kon lopen,
liep mis, tussenstand 0-4. Maar wat een remonte. De pionnen herschikken
en we waren vertrokken. In het tweede kwartier brak Seppe de ban.
Hij volgde op een hard schot en tikte de rebound binnen. Kort voor de rust bracht
Cyril ons weer helemaal in de wedstrijd met een afstandschot. Ruststand 2-4

Na de rust kon Joris scoren, na een individuele actie op links en in het vierde kwartier was het erop en erover. Tiemen scoorde de gelijkmaker op assist van Cyril. Nummer 5 kwam er door Cyril op assist van Joris. De zesde goal kwam er na het afblokken van een vrijtrap door Joris, waardoor Tiemen alleen op doel afstormde en scoorde. De kers op de taart was het resultaat van de vele trainingen. Mooie cross van Tiemen op Cyril die heerlijk afwerkte.
Eindstand 7-4 .            Hoe een dubbeltje rollen kan.

Henk

—————————————————————————————————————————————-

7 oktober 2017
E. Hooglede  –  U13:       3-6

Verdiend gewonnen
Na de nipte nederlaag(3-2) vorige week tegen een moeilijk te ontwrichten Veldegem, knoopten onze jongens weer aan met de zege.
In het eerste kwartier kwam de thuisploeg na twee grote kansen van onze jongens op een counter op 1-0. Gelukkig scoorden we snel tegen. Op voorzet van Tiemen schoot Mary hard en hoog binnen. Kort daarna schoot Fé hard op de lat, deklat en binnen, zo dacht bijna iedereen, behalve de scheids. Gelukkig scoorde Florian nog in hetzelfde kwartier op voorzet van Fé. (1-2)
In het tweede kwartier scoorde Noah na een prachtige individuele actie. Toch bleef het nog eventjes spannend toen de thuisploeg via de rebound, na een knappe redding van Aloïs, voor de 2-3 tekende. Voor de rust scoorde ook Tiemen alleen op doel, nadat hij de bal van een thuisspeler toegespeeld kreeg. (2-4)  Na de rust pikte ook Jelle zijn goal (2-5) mee.
Hij rukte van rechts op, trok naar binnen en werkte mooi af.
In het laatste kwartier scoorde Tiemen voor de tweede keer(2-6) op assist van Seppe. De thuisploeg milderde nog tot 3-6 na een misverstand.
Nog vermeldenswaard: Aloïs keepte een sterke partij, Noah liep de longen uit het lijf en hield de vrouwelijke nummer 10 in de tang. Joris hield de snelle spitsen uit de wedstrijd en zorgde dikwijls met een gemeten pas voor de eerste stap in de opbouw.
Een vlotte overwinning, maar toch zijn er nog werkpunten: geconcentreerd blijven, je rechtstreekse tegenstander niet laten weglopen, als eerste op de bal zijn, het overzicht houden en een voetballende oplossing zoeken.
Henk
—————————————————————————————————————————————-

23 september 2017
NSVD Handzame – U13:   0  –  1

Zwaar bevochten zege!
In het eerste kwartier kwamen beide ploegen moeilijk aan voetballen toe, mede door een hobbelig veld. Onze gasten hadden overwicht, maar de scherpte ontbrak.
In het tweede en derde kwartier werd er met momenten mooi gecombineerd, maar open kansen werden niet afgewerkt. In het vierde kwartier werd het pompen of verzuipen
en heel de ploeg reageerde opgelucht toen Tiemen in de rebound de enige en winnende goal binnen knalde. Speciale vermelding voor gelegenheidsdoelman Fe die feilloos keepte en Thomas die de ploeg kwam aanmoedigen.

Henk

—————————————————————————————————————————————

16 september 2017
U 13   –   SK Torhout:                7 – 0

Sterke match met goalgetter Florian

Na de teleurstellende prestatie en bijhorend verlies in Koekelare (3-1), waren onze jongens deze keer wel bij de les. Een goed collectief, mooi passenspel en uitgespeelde kansen.
In het eerste kwartier opende Flor de score op assist van Fe. Daarna was het lang wachten. Er kwamen wel kansen, onder andere twee keer op de paal, maar de bal wilde er niet in, tot Florian zijn duivels ontbond in het derde kwartier. De tweede scoorde hij op assist van Tiemen, de derde legde hij panklaar voor Tiemen.
In het vierde kwartier werd de kloof nog uitgediept. Flor in de diepte: 4-0, Flor met de kop op gemeten hoekschop van Tiemen: 5-0. Met zijn vijfde tekende hij voor de 6-0 en Tiemen zorgde voor de eindscore: 7-0 na een lange pas van Cyril.
Elke speler was bij de les en schuwde het loopwerk niet.  Doe zo voort, jongens. De fysieke training en ingeoefende spelpatronen lonen.

Henk
—————————————————————————————————————————————

1 september 2017
SK Westrozebekevs   –   U 13         2  –  2

Zeker niet slecht voor de eerste match van het nieuwe seizoen.
Met nog maar 2 trainingen in de benen en nog niet fysiek top hebben onze jongens een goede eerste uitwedstrijd achter de rug. De strijdlust was er, de combinaties werden opgezet, maar mede door het slechte veld waren de controles moeilijk en stokte het passenspel. Ook een goede integratie van de twee nieuwkomers Thomas en Fe. Dat belooft …
In het eerste kwartier kwam de thuisploeg tegen de draad van het spel in op voorsprong via een goed uitgespeelde actie. In het tweede kwartier bewees Florian zijn kopkracht.
Yari gaf een gemeten hoekschop en Flor kopte staalhard binnen. In het derde sterke kwartier kon Cyril zich alleen doorzetten en scoren. De thuisploeg kon via een lucky afstandsgoal nog een gelijkspel uit de brand slepen.

Henk

—————————————————————————————————————————————