Verslag

—————————————————————————————————————————

Karel Derdaele   U21

Derdaele Karel

Supporter voor Courtois!’

ICHTEGEM. De U21 heeft het niet gemakkelijk dit seizoen. Ze staan troosteloos achteraan en verloren al bijna elke week.
Karel Derdaele (18) woont in de Klijputstraat in Koekelare. “Ik speel nu zo’n drietal jaar voor Ichtegem,” zegt Karel. “Daarvoor doorliep ik de jeugdrangen van SV Koekelare. Ik begon toen ik zowat elf jaar was. Nu ben ik dus doelman… in een minder sterke ploeg mogen we wel zeggen. Vroeger was ik veldspeler, maar in doel staan doe ik toch liever. Het is gewoon een mindere lichting. Maar we proberen er elke week het plezier in te houden.”
‘Optrekken aan de goeie momenten!’
“We verliezen al met minder grote cijfers dan vorig seizoen. Maar soms is de ontgoocheling niet weg te steken na een wedstrijd. Al is dit ook gauw vergeten. Ik moet elke week veel doelpunten slikken. Maar als doelman krijg ik wel de kans om me veel te bewijzen. Mijn idool is natuurlijk Thibaut Courtois. Ik supporter voor Club Brugge. Hopelijk kunnen ze kampioen spelen, maar ze zullen het moeten waarmaken in de playoffs.”

———————————————————————————————————————————

Danny Viane (Afgevaardigde U21 KVC Ichtegem)

‘Er kruipt veel tijd in!’

ICHTEGEM. Danny Viaene is een oudgediende bij de jeugd van KVC Ichtegem. Al sinds mensenheugenis maakt hij deel uit van de vrijwilligers die de jeugd rechthouden…

Danny (52) is getrouwd met Els Verduyn. Ze wonen in de Moerdijkstraat in Ichtegem en hebben twee zonen: Björn (26) en Brian (23). Ondertussen zijn er al kleinkinderen. Om den brode is Danny metaalbewerker. “Toen mijn zonen actief waren in het voetbal, begon ik als afgevaardigde,” zegt Danny. “Daarna werd ik als trainer gevraagd voor de duivels en de pré-miniemen. Vervolgens was ik een aantal jaar als keeperstrainer actief en nu ben ik al een tweetal jaar afgevaardigde bij de juniores. Brian voetbalt nu bij de reserven en hij was vroeger doelman. Maar nu loopt hij op en hij valt in waar men hem nodig heeft: een allrounder dus. Ik doe dit nu al twintig jaar, van toen onze oudste zes jaar was. Ik ben aan mijn jubileum toe (lacht). Velen hebben in de loop der jaren al afgehaakt, maar ik blijk een ‘diehard’ te zijn. Vroeger moest ik als afgevaardigde al eens iets zeggen van de spelers tegen de trainer, maar nu durven ze het zelf te zeggen. Ze zijn mondiger geworden. Maar het zijn allemaal ‘brave’. Waarom doe je zoiets als ik? Tja, om nen keer weg te zijn? Maar vooral omdat ik het graag doe. Om met voetbal en de jongeren bezig te zijn.”

‘De geschiedenis herhaalt zich!’

“Aan de opstelling van de ploeg heb ik niets te zeggen. Het is de trainer die beslist. Maar we liggen op dezelfde lijn! Vroeger hadden we geen juniores en toen we er wel hadden, beschikten we over geen trainer. Ik heb toen gezegd: ‘als jij wil trainen, wil ik wel afgevaardigde zijn’. En van het één kwam het ander. Ik heb goeie ervaringen met de spelers. Ach, als je zelf niet te moeilijk doet… Je mag het niet altijd even ernstig opnemen en dat appreciëren de spelers wel. Mijn mooiste herinnering was toen we kampioen speelden met de knapen. Een tiental jaar geleden en toen moesten we er het ganse seizoen voor vechten. Met de juniores presteren we niet zo goed. We hebben nog altijd nul punten. We staan ook nooit volledig. Ondertussen zetel ik ook nog in het jeugdbestuur. Ik help er bij de organisaties, de tornooien inrichten, … Ik ben altijd aanwezig. Eigenlijk hebben we maar één bestuur in Ichtegem. Soms wordt er met enkele mensen apart vergadert als het specifiek over de jeugd gaat. Maar als er een probleem is, wordt het samen opgelost. Als medewerker wordt je hier echt wel geapprecieerd. Naast helpen met vanalles bega ik ook nog de website. Ik wil alles doen zolang het gaat maar het is dat niet alleen: ik doe ook nog aan badminton, volleybal, minivoetbal en ik volg nog avondles. Wat de volgende stap is? De kleinzonen opleren zekerst? Maar wie weet of die willen voetballen? Er zijn sporten genoeg,” weet Danny als wijs besluit.

U21 B

U21 KVC Ichtegem:

Staande vlnr trainer Henk Callewaert, Simon Mattheus, Jeroen Pierloot, Sam Van De Velde, Pieter-Jan Perdu, Matthias Reygaert, Karel Derdaele en afgevaardigde Danny Viaene.

Zittend vlnr Matthias Ongenae, Ashley Fauvercq, Jochen Hautekeete, Tibo Maelstaf en Tijs Vandendriessche.