Verslag

 

———————————————————————————————————————————

18 februari 2017       KVC Ichtegem    –    K.S.K. Snaaskerke:    0  –  0

Heel gelijklopende wedstrijd met kansen aan beide kanten, al waren de grootste kansen voor onze jongens. De sterk spelende Cyriel verstuurde een magistrale lange bal naar Joris, die mooi controleerde en alleen op de keeper afstoof, hem probeerde te lobben., maar de sterk keepende doelman stond pal. Joris trapte na een individuele actie ook nog tegen de paal. Jammer.
Hele sterke wedstrijd van de voltallige ploeg met heel veel inzet, veel duel- en fysieke kracht en mooi samenspel. Dubbelpassen, dieptepassen, de ruimte zoeken, verdedigende organisatie. Alles krijgt meer en meer vorm. Afwerken op doel wordt het werkpunt voor deze week. Doe zo verder, jongens.

Henk
———————————————————————————————————————————

4 februari 2017       U12   –   FC Veldegem B      3  –  1

Op een zwaar veld was het moeilijk voetballen, maar goed was het zeker niet. De laatste twee trainingen werden aanvalspatronen ingeoefend en ingeslepen, maar daar zagen we weinig van terug tijdens de match. De goals zelf mochten wel gezien worden. 1-0, mooie assist van Noah op Tiemen, die doorgaat en heerlijk in de kruising afwerkt. 2-0, Noah schiet een afvallende bal in de vlucht binnen; 2-1, corner in de kluts binnen. 3-1 De harde voorzet van Tiemen gaat rechtstreeks binnen. Zelfs trainer Mike had het niet opgemerkt.
Henk

———————————————————————————————————————————

28 januari 2017      SV Nieuwpoort   –   U12        2  –  6

Het is wel altijd wat in Nieuwpoort. De vorige keer wisten ze niet dat er een wedstrijd was, nu overvielen ze ons met de mededeling dat er 5 tegen 5 gespeeld moest worden. Niet echt een pretje als je met 10 toekomt. Plots toverde men toch nog twee “reserve”spelers uit de hoed zodat er toch 8 tegen 8 gespeeld kon worden, maar wel op een te smal veld en daarop hadden onze jongens het niet zo gemakkelijk.
De tegenstand woog voetballend niet zwaar, maar deed er wel alles aan om onze jongens het voetballen te beletten: overdreven veel fouten, uitschelden enz. Men zou er bijna het wedstrijdverloop van vergeten.
In het eerste kwartier scoorde Tiemen op een corner van Seppe. Onze jongens waren niet bij de les en bij een counter kon de nummer 10 afwerken. Net voor het einde van het kwartier werd het echter 1-2, assist van Joris op Tiemen, die weer mooi afwerkte. In het tweede kwartier zette Tiemen door, paste de bal op Noah die hard binnenschoot. Ruststand 1-3.
Na de rust gingen onze jongens door. De goed spelende Seppe gaf een gemeten pas naar Cyriel die mooi afwerkte. In het laatste kwartier scoorde Tiemen zijn derde en Seppe sloot zijn goede match af, toen hij gepast volgde en de rebound binnenschoof. De thuisploeg scoorde op het einde nog een mooie goal, maar dat was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Eindstand 2-6

Henk

————————————————————————————————————————————

21 januari 2017       U12  –  SV Loppem    8  –  1

Overtuigende overwinning
Op een hard bevroren en moeilijk bespeelbaar veld toonde onze ploeg zich technisch superieur. De toon werd gezet in het eerste kwartier.Cyriel rukte op en gaf een mooie
pas naar Tiemen, die mooi in de kruising afwerkte.
In het tweede kwart mooie 1-2 tussen Tiemen en Victor, opnieuw mooi afgewerkt door Tiemen. Bij de derde goal liep Noah slim tussen de lijnen, behield het overzicht en gaf een gemeten pas naar Joris, die hard in de linkerkruising schoot. Voor de rust konden de bezoekers nog milderen tot 3-1 met hun enige uitgespeelde kans.

Na de rust stond er op onze jongens geen maat meer. Voor de vierde goal tekende Florian. Hij nam de bal goed aan, zette zich vrij en scoorde. De vijfde goal mooi passenspel tussen Florian, Joris en Tiemen die zijn derde goal binnenprikte. Nummer 6: Noah creëerde ruimte op rechts, Joris speelde Cyriel vrij, die laatste ging door en werkte mooi af. Nummer 7: Jelle liep zijn rechterflank af, kwam naar binnen en scoorde. 8-1 Bekroning voor de jarige Cyriel die nog maar eens oprukte en scoorde.  Volgende week weer op kunstgras.

Henk

———————————————————————————————————————————

14 januari 2017      SV Diksmuide  –  U12      0  –  5

Onze jongens gaan verder op hun élan, maar omdat in mijn verslagen de meeste aandacht naar de aanvallers, lees goalmakers gaat, wil ik vandaag eens beginnen met de verdediging in de verf te zetten. Te beginnen met de secuur keepende Alois. Hij had niet veel werk, maar redde toch een paar keer uitstekend. Geconcentreerd bleef hij de match volgen en dat is cruciaal voor een goede keeper.

De verdediging met Mary, Yari, Dwight, Noah, Joris en vooral Cyriel speelde heel solide. De gevaarlijkste man van de bezoekers speelde te individualistisch en was een gemakkelijke prooi voor onze gasten. Gefrustreerd ging hij zich enkele keren te buiten aan een gevaarlijke tackle. Gelukkig zonder erg. Mooi om zien waren de rushes vooruit van Noah en Cyriel, waarbij hun plaats onmiddellijk ingenomen werd door de spelers voor hen. Ook dat wordt stilaan een automatisme. Mary won de duels van zijn tegenstreven en kon bijna scoren. Dwight had het in het begin wat moeilijk (trainingsachterstand), maar gaf zich helemaal en Yari heeft zijn plaats als rechtsback gevonden, al deed hij het ook niet onaardig centraal.

En dan het passenspel, waar we al zo lang op trainen. Af en toe keken we met de mond open naar de vlotte combinaties die op het kunstgras nog gemakkelijker oogden. Hier heeft iedereen echt wel voortuitgang gemaakt. Af en toe werd de thuisploeg tureluurs gespeeld.

En ja, nog de goals? 0-1: Florian kan krachtig koppen op een heerlijke corner van Seppe. De keeper kan nog pareren, maar in de rebound tekent Flo voor de eerste goal. 0-2: prachtig uitgevoerde individuele actie van Tiemen. 0-3: Joris gaat door en kan de bal tot bij Tiemen duwen, die weer gepast afwerkt. 0-4: dezelfde hoofdrolspelers: Tiemen speelt Joris vrij op links en zet zijn rush naar doel verder. Joris geeft een gemeten voorzet en Tiemen tekent voor zijn derde. 0-5: Noah pakt ruimte en geeft een gekruiste pas naar Joris, die mooi afwerkt.

Henk

————————————————————————————————————————————-

7 januari 2017               U12   –   Keg Gistel    6  –  3

In het eerste kwartier stonden onze voorspelers nog niet op scherp, want ze misten verschillende kansen. Gistel echter was wel goed bij schot en scoorde uit twee kansen drie keer. 0-3, een zware opdoffer als je eigenlijk voortdurend het spel maakt. Je zou voor minder de moed verliezen. Ook een deel van de bezoekende supporters wist de buit al binnen en trok de warme cafetaria binnen. Maar dan hadden ze onze gasten schromelijk onderschat en als dame Fortuna dan ook onze kant koos voor de eerste owngoal onder druk van Tiemen was het sein voor een fantastische remonte ingezet. De tweede goal kwam er na een mooie voorzet van de gelegenheidslinkervleugel Jelle op Noah, die hard op doel schoot. De keeper kon niet klemmen en de goed volgende Joris scoorde de 2-3. Dat was ook de ruststand.

Na de rust zetten onze jongens het goede spel verder. De gemeten uittrappen van Jente belandden bij een goed kaatsende Florian, die vaak het beginpunt was van menig passenspel met Noah, Joris en Seppe en Tiemen. Die laatste tekende op assist van Joris voor de 3-3, ook de tussenstand na het derde kwart.

In het vierde kwart namen onze jongens tegen een moegestreden Gistel de bovenhand. Op het juiste moment druk zetten op de keeper van Florian, resulteerde in een voorzet/schot van Tiemen die Joris in één tijd binnentikte. De sterk spelende Florian tekende voor nummer vijf, en voor nummer zes en de eindstand 6-3 werkte Joris in één tijd de hoekschop van Florian binnen.

We mogen echter zeker de keeper en  verdedigende spelers niet vergeten te complementeren. Noah liep de gaten dicht en bracht de vleugels in stelling. Mary herstelde zich knap na het eerste kwartier en blokte aanvallende intenties goed af. Yari ontwikkelt zich beter en beter als rechtsachter en zette vaak de eerste aanval op. Ook De U 11’ers Owen en de explosief keepende Jente kweten zich uitstekend van hun taak.

Wat de trainersstaf echter het meeste plezier deed, was dat de ingeslepen patronen van op de training nu ook tijdens de match gebeuren en dat er bijna altijd een voetballende oplossing gezocht wordt. Doe zo voort jongens en niet vergeten: geconcentreerd trainen blijft de boodschap!

Henk

—————————————————————————————————————————————

12 november 2016

U12   –   VK Zerkegem     1  –  1

Dat is voetbal!
Na de vlotte overwinning vorige week 0-7 in Zedelgem, moesten onze jongens vandaag weer serieus aan de bak en ze deden dat met verve.
In de eerste drie kwartieren werd er niet gescoord, maar onze jongens voetbalden wel 10 open kansen bij mekaar; drie keer paal, 1 keer lat en voor de rest een secuur bezoekende keeper.
En dan … uit het niets trapte de bezoekende linkervleugel van bijna aan de zijlijn naar de goal en de bal waaide enig mooi binnen. 0-1 dik tegen de lijn van het spel in. Met nog 5 minuten te gaan zou dit al te onrechtvaardig geweest zijn en onze jongens gaven zich niet gewonnen. Cyriel kon zich doorzetten en schoof de oververdiende gelijkmaker binnen.
Knappe wedstrijd. Doe zo voort jongens.

Henk

—————————————————————————————————————————————-
29 oktober 2016

U12   –   VV Koekelare         3  –  0

De eerste twee kwartieren verliepen gelijklopend, met enkele minieme
kansen; logische ruststand 0-0.
Onmiddellijk na de rust, gelegenheidsinvaller Kobe past mooi naar Tiemen, die heerlijk gekruist binnenschiet. Kort daarna verhindert Mary de gelijkmaker door een hard
schot kort voor de lijn weg te werken. De sterk spelende Noah legt af op Kobe,
die op zijn beurt Tiemen bedient die zijn tweede binnenwerkt.
In het vierde kwartier bekroont Noah zijn wedstrijd ei zo na met een heerlijk afstandschot dat op de dwarsligger uiteenspat. De tweede gelegenheidsinvaller Lenny is echter slim gevolgd en kopt binnen. Eindstand 3-0
Sterke wedstrijd van onze jongens die ook fysiek stand hielden.

Henk

—————————————————————————————————————————————
22 oktober 2016

Sk Snaaskerke  –  U12        0-9

Niet de klinkende overwinning op zich, maar wel het bij wijlen mooi passenspel en enkele jongens die we zien verbeteren doet ons het meeste deugd.
In het eerste kwartier tekende Victor voor de eerste goal in zijn carrière. Hij kwam mooi voor de goal en kon de gemeten voorzet van Tiemen in één tijd binnentikken.
In het tweede kwartier was er één tijd passenspel tussen Joris, Noah en Tiemen, die mooi afwerkte. En dan kwam het langverwachte moment. Een metershoge bal van Tiemen belandde op Yari’s hoofd en warempel, hij scoorde het eerste kopbaldoelpunt. Ondergetekende betaalde achteraf met plezier voor iedereen een extra consumptie.
Beloofd is beloofd, ruststand 0-3.
In het derde kwartier zette Joris snel druk op de centrale verdediger,
snoepte zo de bal af en werkte mooi af.
Het vierde kwartier was er voor de thuisploeg te veel aan. Tiemen scoorde nummer vijf van ver op assist van Noah, Yari stoorde en scoorde voor nummer zes. Tiemen nogmaals na een individuele actie voor nummer zeven. Yari ook met zijn derde goal op een gemeten voorzet van Seppe en Seppe zette de kroon op het werk met een rebound. 0-9,
meteen de grootste overwinning van dit seizoen.
Zeker niet te vergeten: puik verdedigingswerk van Dwight en Aloïs, de meestal werkloze, maar zeker ook feilloze gelegenheidskeeper Cyril en de onfortuinlijke Mary, die zich kwetste in de opwarming, maar voor de vrolijke noot langs de lijn zorgde.
Er werd nog een feestje gebouwd in de kleedkamer. Kon ook niet anders: 2 bonnetjes,
een zakje chips ter gelegenheid van Joris’ verjaardag en de waterzak.
Wat wil een mens nog meer …
Henk

—————————————————————————————————————————————
14 oktober 2016

Keiem  –  U12         2  –  1

Onze jongens waren niet bij de les bij het begin van de wedstrijd, begonnen slap, maar herpakten zich gelukkig heel snel. Met een goede organisatie en veel duelkracht hielden ze de partij in evenwicht.
Pas in het tweede kwartier brak de partij echt los en jammer genoeg werd een hard schot van Tiemen gepareerd door de sterke thuiskeeper. De thuisploeg had meer geluk toen een goed leidende scheids de handsbal van de spits niet opmerkte en zo kon binnenschuiven 1-0.
Ook in het derde kwart misten onze jongens een dot van een kans. De keeper redde een schot van Dwight en Victor trapte de rebound naast. Jammer, want ook nu profiteerde de thuisploeg maximaal. Met een vluchtschot uit de duizend kwamen ze op 2-0.
In het vierde kwart zetten onze jongens nog alles op alles. Tiemen had nog enkele kansen, maar uiteindelijk kon enkel Joris milderen tot 2-1.
Henk

—————————————————————————————————————————————-

8 oktober 2016
U12   –   FC Veldegem A

Knappe collectieve prestatie: 4-0

Na het verlies van vorige week tegen Nieuwpoort (1-4), knoopten onze jongens weer met de overwinning aan. Het werd 4-0 na een knappe collectieve prestatie. De technische en tactische oefeningen tijdens de trainingen werpen stilletjes aan hun vruchten af en het doet het trainersduo meer dan deugd om ingestudeerde oefeningen of patronen tijdens het wedstrijdverloop terug te zien.
De 1-0 kwam er na een knappe dribbel en voorzet van Yari. Hij speelde zijn man uit met een geslaagde overstap en een prachtige voorzet op Joris, die in de vlucht met rechts afwerkte. De voorbereiding van de 2-0 lag geheel bij Noah, die mooi de ruimte opzocht en een gemeten assist gaf op Joris die binnentikte. Ook de twee laatste assists en goals waren van Noah en Joris. Bij het derde doelpunt draaide Joris knap rond zijn man en tikte hij beheerst met buitenkant rechts binnen. Het laatste doelpunt was een gemeten overhoekse bal van Noah op Joris die zijn vierde van de namiddag binnenprikte.
Ook een dikke pluim voor Aloïs, die met enkele knappe reflexen en reddingen zijn netten schoon hield; Dwight en Mary, die heel goed verdedigden; Jelle, die als vanouds zijn flank afliep; Seppe en Victor, die de bal enkele keren heel goed aflegden en voor de goal verschenen en Cyril, die overal aanwezig was en meerdere keren de angel uit de tegenaanval haalde.Proficiat jongens en niet vergeten: geconcentreerd trainen blijft de boodschap!
Henk

—————————————————————————————————————————————

24 september 2016

VK Zerkegem  –  U 12             3  –  3

In het eerste kwartier waren onze jongens nog niet goed wakker en
kregen ze twee goals rond de oren.
Gelukkig kwam de kentering in het tweede kwartier met de mooiste goal.
Noah, in de voetsporen van zijn vader als rechtsachter, zette zich heel goed door en
gaf een gemeten voorzet naar Tiemen die prachtig afwerkte. Het sein om door te duwen.
Na een hoekschop trapte Yari, die zich heel erg wilde bewijzen tegen de club van papa, overhoeks binnen. Nog voor de rust omspeelde Tiemen, zoals gezegd op training,
de keeper en werkte binnen. Rusten met een 2-3 voorsprong.
Na de rust ging het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Kort voor tijd kon de thuisploeg een gelijkspel verrechtvaardigen.

Henk

—————————————————————————————————————————————-
17 september 2016

Verslag    U12  –  Exc. Zedelgem B      5  –  3

Onze jongens konden ook hun derde partij winnend afsluiten. Het begon echter niet zo goed. Na druk van onze jongens, scoorden de bezoekers een onverwachte goal via een goed getrapte hoekschop. Lang duurde hun feestje niet, want bijna onmiddellijk scoorden Tiemen en Seppe op assist van Cyril. De mooiste actie was een 1-2 Cyril-Tiemen-Cyril, die dan in één tijd in de vlucht op doel trapte, jammer genoeg over de goal.
In het tweede kwartier gingen onze jongens op hun élan verder.
Opnieuw Cyril met een afstandschot en Tiemen, goed druk gezet, diepten de score uit tot 4-1. Voor de 5-1 tekende Noah die in één tijd op assist van Tiemen binnenschoot.
Er volgden nog vele acties, kansen, maar de afwerking ontbrak. Integendeel, de bezoekers puurden uit hun weinige kansen nog 2 goals.
Ook nog een pluim voor Jelle, die voor het eerst zijn keeperskwaliteiten toonde, Victor, die enkele mooie passes verstuurde, Alois die zich uitstekend kweet van zijn taak als linksachter en niet te vergeten Florian, die heel veel inzet toonde en menig duel won door zijn kracht.

Henk

—————————————————————————————————————————————-

10 september 2016
Verslag  VV Koekelare  –   U12       3  –  4

Van bij de aftrap namen onze jongens het heft in handen en dat resulteerde in enkele mooie kansen. Seppe knalde op de deklat, Tiemen schoot nipt naast. Het was pas in het tweede kwartier dat onze jongens tot scoren kwamen. Yari knalde heerlijk in de vlucht binnen.
Rusten met een krappe 0-1 dus.
In het derde kwartier werd de kloof uitgediept. De tweede goal kwam er na vloeiend passenspel tussen het middenveld en de vleugels en Joris die zijn man uitkapte en beheerst binnenschoot. Tiemen tekende voor nummer drie. Hij kon alleen op de doelman afgaan,
tikte de bal iets te ver (zo dacht ik althans, maar dan had ik zijn snelheid onderschat),
kon nog net de bal naast de keeper binnen tikken. De thuisploeg milderde de stand met een eerste kans. Onze verdediging werd voor de eerste keer uitgespeeld. De spits kwam alleen voor Aloïs te staan die de bal nog aanraakte, maar het schot was te hard.
In het vierde kwartier werd de overwinning veilig gesteld. Tiemen gaf een gemeten assist op Seppe, die zonder nadenken met links binnen tikte. Toch nog even bibberen daarna. Onze jongens zaten wat op het tandvlees en de thuisploeg maakte daarvan dankbaar gebruik. Via een afgeweken bal en een laatste mooi doelpunt werd de eindstand vastgelegd: 3-4.
Jammer dat Tiemens staalharde schot nog op de paal uiteenspatte.
Nog te onthouden: Een secuur keepende Aloïs die heel goed uittrapte, de rushes op rechts van Jelle. De passes in de diepte van Noah en Joris, een sterk oprukkende Cyriel, de onverdroten inzet van Mary en de schitterende mentaliteit onder mekaar.

Henk

—————————————————————————————————————————————-

3 september 2016

Verslag    U12   –  K.S.K. Snaaskerke

Een goede organisatie en mooi passenspel.
Met nieuwbakken coach Mike aan het roer lieten onze jongens een veelbelovende start optekenen.
Reeds in het eerste kwartier resulteerde een ingestudeerd aanvalspatroon in de eerste goal van het seizoen.  Joris speelde gemeten door op Seppe die in de draai in één tijd enig mooi scoorde. In het tweede kwartier bleven onze jongens aandringen, maar ze kwamen niet meer tot scoren. Rusten bij 1-0. De waterspons en veel water brachten soelaas, want het was warm om te voetballen.
Na de rust toonden ook Noah en Cyriel een ingestudeerd nummertje.
Een mooie 1-2 werd door Cyriel afgewerkt. Concentratieverlies waardoor de bezoekers te veel ruimte kregen, leidde op korte tijd tot de 2-2, maar in het laatste kwart zetten onze jongens orde op zaken. Achtereenvolgens Cyriel (keiharde trap) , Tiemen 2 X na gemeten uittrappen van Seppe en Noah 2 x, waarvan een koel vluchtschot, diepten de kloof uit. De bezoekers milderden nog via een hoekschop. Eindstand 7-3.

Vooral de inzet, de organisatie en het bijwijlen goed passenspel kon iedereen bekoren.
Doe zo verder, jongens.

Henk
—————————————————————————————————————————————-