Verslag

 

15de editie van het internationaal tornooi Polders trophy  in Gistel

Meer dan eervolle 4de plaats

Wat kun je als organisator van een internationaal tornooi meer wensen dan een schitterende accommodatie en prachtig weer. Alles zat dus mee voor organisator KE Gistel en ze mogen fier zijn op hun tornooi. Zeker een aanrader voor onze ploegen volgend jaar.

En onze jongens? Die hebben het schitterend gedaan. De tegenstand was niet min, technisch en tactisch beter geschoold, maar vooral veel meer geslepen en niet vies van een drieste tackle. Onze gasten zullen ’s anderendaags vol blutsen, builen en blauwe plekken staan. Toch weer een oproep om daar dringend iets aan te doen. Natrappen, elleboogstoten enz. worden “opgelost” met een simpele, meestal niet gemeende handdruk. Dit stemt toch tot nadenken … en moet er vanuit de clubs geen actie genomen worden om de voetbalbond uit te nodigen hieraan iets te doen. Voetbal is hard en moet hard zijn, maar vuile fouten moeten ook consequenties hebben en die zijn er tot op vandaag niet. Sommige trainers moedigen die overtredingen zelfs aan.

De resultaten:

Poule

CJVV (Nederland) – VC Ichtegem: 6-1

AJ St Vincent de Paul 1 (Frankrijk) – VC Ichtegem: 4-2

KE Gistel 2 – VC Ichtegem: 4-1

KE Gistel 1 – VC Ichtegem: 2-3

AJ St Vincent de Paul 2 (Frankrijk) – VC Ichtegem 0-4

3de-4de plaats

AJ St Vincent de Paul 1 – VC Ichtegem: 4-0

Opmerkelijke prestaties

Uitstekend keeperswerk en mooi afstandschot van Seppe.

Nooit aflatende inzet, loopvermogen en 2 goals van Noah.

Stevige verdediging van Mary, Dwight, Jelle, Aloïs onder leiding van Cyril of Florian

Mooie aanvallende acties van Tiemen en Yari

Een penalty los in de winkelhaak van Victor.

Gelegenheidspits en goalgetter van dienst Joris.

Een waterzakdouche voor coach Gianni.

De ouders mogen tevreden zijn op de prestaties van hun kinderen en het bruin (of rood ;-)) kleurtje kregen ze er gratis bij.En de délégué? die zag dat het goed was. Op naar de volgende twee tornooien.

Henk
————————————————————————————————————————————–

Henk & Joris Moerman

Henk Moerman: afgevaardigde U11

‘Bij een overtreding, moet er een straf volgen!’

ICHTEGEM. Henk Moerman is de begeesterde afgevaardigde van de U11 van KVC Ichtegem.

Henk (45) is gehuwd met Katrien Heyde. Het gezin woont op de Engel in Ichtegem en heeft twee kinderen: Aline (12) en de voetballende zoon Joris (10). Henk is leraar Engels-Duits aan het Annuntiata te Veurne. “Zelf gesport? Ik deed aan tafeltennis in competitieverband,” zegt Henk. “Maar door tijdsgebrek ben ik ermee gestopt: het werd wat teveel. Ik ga nog joggen en doe aan fitness. En supporteren voor mijn zoon uiteraard. En als afgevaardigde ben je niet echt passief met sport bezig. Ik doe de voorbereiding van de wedstrijden en zorg dat nadien alles goed verloopt. Ik ben een beetje verantwoordelijk voor de ploeg. Ik kom goed overeen met de trainer (Gianni Myny) die sportief de baas blijft. Maar er wordt wel veel besproken. De U11 doen goed hun best, aan inzet zal het niet ontbreken. Maar het is geen superploeg. Zolang ze sporten en zich amuseren, het zijn tenslotte geen profvoetballers hé. Al zijn er bij sommige ploegen ouders die wel denken dat hun zoon prof zal worden…”
Graag avontuurlijke vakanties!
“Sommige mensen eisen echt teveel van hun kinderen, ze verwachten er onmogelijk veel van. En dan kunnen die kinderen niet meer omgaan met de druk! De kinderen moeten dan de droom van papa waarmaken waar die zelf niet lukte. De helft van de U11 zijn schoolvriendjes. Ook de ouders hangen goed aaneen en vormen een goeie vriendengroep waar altijd een positieve sfeer hangt. We letten er ook op dat ieder kind ongeveer evenveel speelt. We hebben een systeem uitgedokterd want we hebben 12 spelers voor 8 plaatsen. Iedereen blijft om beurt thuis. Winst is niet belangrijk. Ik ben heel blij dat de trainer meegaat in dit systeem. Dat is ook een beetje de politiek van KVC Ichtegem. Iedereen moet aan sport kunnen doen. Ik heb over het voetbal een mening, maar ben altijd een rustige supporter. Sommige ouders peppen hun kinderen teveel op en het is hun fout als de kinderen dan iets verkeerd doen. De spelertjes zouden een kaart moeten krijgen bij een overtreding of een straf, zodat ze wel degelijk weten dat ze iets gedaan hebben wat niet kan! Nu kan de arbiter niets doen. Zowel mijn vrouw als ikzelf leven mee met het spelletje. En door onze steun is de zoon ook zelfzekerder. Ik hoop dat hij nog lang aan sport doet want stilzitten, staat niet in mijn vaandel. We doen ook avontuurlijke reizen: doevakanties. We snuiven zowel cultuur als avontuur op. Zo zijn we zelfs al naar Afrika geweest,” besluit Henk.

————————————————————————————————————————————

Zaterdag 5 maart 2016        KM Torhout – U 11      7  –  4

De omstandigheden waren er niet naar. Het veld was te klein, de mat was half bevroren en werd geleidelijk aan een modderpoel van je welste, maar toch hebben onze jongens gestreden tot het bittere eind.
In het eerste kwartier tasten de ploegen mekaar af en er waren geen open kansen. Pas in het tweede kwartier kwam de wedstrijd op gang. Noah schoot keihard een afvallende bal binnen: 0-1. Dwight deed niet onder en scoorde op dezelfde wijze van op zijn linkerflank en gaf daarmee extra glans aan zijn prima partij. Rusten bij 0-2 deed het beste vermoeden, want ook de verdediging met Noah, Joris, Jelle, Dwight en Mary stond pal.
Dame Fortuna liet onze jongens echter in de steek na de pauze. Met een lucky kwam de thuisploeg op 1-2 en een afvallende bal werd deze keer door vroegere ploeggenoot Maxime binnengeschoten. Dan achtte Florian, die zijn rol van breekijzer in de spits goed invulde, zijn moment gekomen. Hij schoot een vrije trap snoeihard binnen: 2-3
Het begin en einde van het vierde kwart waren rampzalig voor onze jongens. Via twee counters scoorde de thuisploeg voor de derde en vierde keer: 4-3. Dan zette Jelle één van zijn ondertussen kermerkende indrukwekkende rushes vanop rechts in, liet alles en iedereen achter, zette perfect voor op Yari, die prinsheerlijk binnen pegelde. Een goal waar zelfs MPH jaloers op zou zijn. Een draw zou een terecht resultaat geweest zijn, maar de thuistrainer had nog een verrassing in zijn hoed. Hij zette de veel grotere speler op het middenveld en die zorgde in zijn eentje voor drie goals in de laatste vijf minuten. Eindstand: 7-4.

Henk

—————————————————————————————————————————————
Zaterdag 27 februari
    NSVD Handzame – U11

Was het nu 2-3 of 3-3?

Onze jongens zetten vanaf het begin hoge druk en dat resulteerde in enkele kansen voor Tiemen en Yari, maar ze vergaten daarbij met links af te werken. Die opmerking van trainer Gianni viel niet in dovemansoren en Tiemen scoorde nog in het eerste kwart twee keer knap met links. Ze leken op een gemakkelijke uitoverwinning af te stevenen. In het tweede kwart stokte de machine echter en werd er niet gescoord.
Het keerpunt kwam in het derde kwart. De thuisploeg scoorde via een rechtstreekse corner. Doelpunt volgens de scheids, onmogelijk volgens de trainers van de thuis- en uitploeg. Ook het publiek liet zich niet onbetuigd en onder al die druk bezweek de scheids en keurde dik tegen zijn zin het doelpunt af. Nog in het derde kwart schoot Yari hard binnen op assist van Noah. 0-3, de overwinning was nu wel heel dichtbij.
Tijdens de pauze voor het laatste kwartier ging de scheids verhaal halen bij zijn collega’s en wat bleek: hij had het wel degelijk bij het rechte eind. Ook Jürgen bevestigde en knap van Gianni dat hij zijn ongelijk aan de scheids toegaf. Die hele historie gaf de thuisspelers vleugels en vooral op fysieke kracht scoorden ze nog twee keer. Slotvraag: was het nu 2-3 of 3-3? Niet belangrijk: alle 16 hebben ze gestreden, geknokt en vooral gesport.

Henk

——————————————————————————————————————————

Zaterdag 13 februari     K.S.K. Oostnieuwkerke – U11

Na harde strijd buit binnen: 2-5
Op een zwaar veld hadden onze jongens het meeste balbezit en het duurde niet lang of Cyril schoot een afvallende bal hard binnen.
Na een resem kansen die door onze jongens niet afgewerkt werden, kon de thuisploeg, ondanks een eerste knappe reflex van Aloïs toch de stand via de rebound in evenwicht brengen. Bij een gelijke stand rusten dus.
Na de rust kwam Tiemen in zijn ritme. Eerst werkte hij op assist van Joris van op de linkerkant af. De thuisploeg kwam nog tot één kans na een mistasten in onze verdediging en bracht de stand op 2-2. Daarna werkte Tiemen als een echte spits af op assist van achtereenvolgens Yari en Noah. 2-4. Yari besloot zijn sterke partij met een prachtig schot van nagenoeg aan de middenlijn: eindstand 2-5
verslag door Henk Moerman

——————————————————————————————————————————-

31 oktober 2015
U11  –  SK Staden:   2-4

Moedig gestreden, maar nipt verloren!
Wat een match van onze jongens.

Het zou een heel moeilijke wedstrijd worden. Een paar weken hadden onze jongens nog kansloos verloren in Staden (6-0), maar nu hadden ze een mentaliteit van over mijn lijk. Er werd gestreden op het scherp van de snee en bloed, zweet en (af en toe) traantjes waren het resultaat. Een spijtige constante is echter het vroege tegendoelpunt waardoor ze altijd op achtervolgen aangewezen zijn. Jelle (met bril) tekende echter voor een magistraal doelpunt. Als een volleerde “Meunier” liep hij zijn rechterflank van de ene backlijn naar de andere en schoot hard, maar tevens beheerst binnen.
In het tweede kwart kwamen we weer op achterstand en in het derde kwartier scoorden de bezoekers een derde maal, echter na een duidelijke niet gefloten fout op Cyriel.
Jammer. Onze jongens gaven echter niet af en Tiemen milderde tot 2-3 met een mooi afstandschot. De bezoekers kwamen niet meer onder de druk uit, maar de bal wilde er niet meer in en met eenlucky goal wonnen ze uiteindelijk met 2-4.
Henk
————————————————————————————————————————————-

03 – 10 – 15
KVCI U11 – SVD Kortemark:    6-2

Knappe overwinning!

Het zou toch niet waar zijn, zeker. Na wat steriele druk van onze spelers kwamen ze weer na een misverstand op achterstand. In een sterk tweede kwartier vermorzelden ze echter de bezoekers. Op assist van Noah scoorde Joris de gelijkmaker. Seppe knalde een afvallende bal heerlijk binnen. Tiemen controleerde de verre uittrap van Joachim, dribbelde en werkte mooi af. Kort daarna gaf Tiemen een gemeten voorzet naar Joris, die zijn tweede raak schoot. Ruststand 4-1

In het derde kwartier ging het weer iets moeizamer en de bezoekers konden milderen tot 4-2. In het laatste kwartier zetten onze gastjes weer orde op zaken. Vanop zijn linkerflank verstuurde Joris een voorzet naar de tweede paal en daar schoot Yari overlangs binnen. Daarna schoot Yari keihard op de keeper en Joris werkte zijn derde in de rebound binnen.
Cyriel was het vaste slot op de deur, Aloïs en Jelle liepen onvermoeid hun flank af en Noah keek niet op een meter meer of minder en liep alle gaten dicht.
Eindstand 6-2
————————————————————————————————————————————

19 – 09 – 15

KVCI U 11  –  KM Torhout:   4 – 14

Moedige wedstrijd

Onze jongens deden wat ze konden, maar ze werden in kracht, techniek en tactiek overklast door de lepe tegenstanders, die niet nalieten een extra trap of duw te geven. Toch mooie doelpunten van Joris, Cyriel en Yari (2). Sterke wedstrijd van keeper Joachim, Yari, Jelle en Cyriel.
———————————————————————————————————————————-

12 – 09 – 15

NSVD Handzame – KVCI U11      0-6
Collectief sterke prestatie!
Trainer Gianni’s speech voor de wedstrijd wierp onmiddellijk zijn vruchten af. Vanaf de aftrap werd er goed druk gezet door Tiemen, Yari, Noah, Joris, Mary en Dwight op de verdediging van de thuisploeg en dat leverde veel kansen op. De eerste goal kon niet uitblijven en daarvoor zorgde Tiemen op assist van Cyriel: 0-1
In het tweede kwartier een karrevracht aan kansen: bal op de lat van Tiemen, mooie afstandschoten van Seppe en Tiemen, gepareerd door de keeper, bal op de paal van Joris. De goals konden niet uitblijven. Seppe schoot op de keeper en Joris werkte de
rebound binnen: 0-2. Mooie actie van Aloïs, die daarna een perfecte flankbal aflevert bij Joris, Joris geeft een gemeten voorzet naar Tiemen en Tiemen werkt prachtig af: 0-3  Nog een bal op de paal van Tiemen en een hard afstandschot van Noah, gered door de goede keeper.
In het derde kwartier zelfde spelbeeld. Joris past door het midden
naar Seppe die mooi afwerkt: 0-4.
In het vierde kwartier wordt de score nog aangedikt door Tiemen: 0-5 en een hard en mooi schot van Cyriel: 0-6.
Ook de verdediging was bij de pinken. Mary was steeds sneller op de bal dan zijn man en Aloïs
speelde als een moderne linksback. Spelers terughalen en mooie flankvoorzetten geven. Puik werk.Keeper Joachim had nagenoeg geen werk, maar was toch bij de pinken op de twee kansen voor de thuisploeg.
Henk
——————————————————————————————————————————

05-09-15

KFC Lichtervelde – KVCI U 11      5-2
Moedige wedstrijd van onze gastjes, maar ze moesten hun meerdere erkennen. Werkpunten: controle in de aanname en zuivere passing. Opmerkelijk: de mooie rushes en voorzetten van Tiemen op rechts, Het verwisselen van positie Florian en Noah bij het uittrappen zodat Florian kan verlengen en Noah voor gevaar kan zorgen. Doelpunten voor Ichtegem gescoord door Joris na individuele actie op links en Tiemen op assist van Joris